07 Regal de reis

Les obligacions nadalenques m’havien fet oblidar per complet la ditxosa finestra de la sala d’estar. Parlo de la finestra sense vistes, la que no pot obrir ni el manyà. Però, el dia de reis, les casualitats de la vida m’hi van fer pensar de nou i va portar una mica de llum a l’entrellat.[@more@]

Em van despertar un regitzell de cops secs i un fregadís que anava i venia al replà. Encara amb pijama i descalç, vaig treure el cap per fer una ullada. Hi havia algunes capses amuntegades i la porta del pis del costat, el que no s’havia llogat des que els senyors Bastida i Romagueda van marxar, era oberta de bat a bat. No me’n vaig poder estar i m’hi vaig ficar dins, al pis, és clar, no a les capses.

Durant deu anys, la pols s’havia apropiat ben bé de l’immoble, convertit en un niu de brutícia. Sens dubte, el pitjor malson d’un al·lèrgic. Era inevitable no estossegar cada dos per tres, de manera que em vaig cobrir la boca amb les mans i vaig anar per feina.

No em va costar gens orientar-me perquè la casa era una imatge especular del meu estudi i ràpidament vaig localitzar la paret que donava al cel-obert imaginat. Imaginat perquè no n’hi havia cap, de cel obert, ni obertures tampoc. Allò era una paret sòlida i ara sí que no entenia que significava la finestra del meu estudi. La finestra sense vistes, la que no pot obrir ni el manyà.

Quan tornava cap a casa, vaig topar amb la nova inquilina. Amb posat d’espant i d’indignació em va espetegar que què diantres hi feia, jo, allà. “Això és una propietat privada”, va cridar i jo vaig afegir: “la porta no era pas tancada, ni hi havia cap indicació que en prohibís el pas”. Aquest va ser el primer contacte amb la nova veïna que, segons la Fara, és una periodista. M’ho crec. El seu posat altiu i poca-solta dóna fe del tòpic.

Capítols anteriors:
06 Responsabilititat compartida
05 Preguntes a l’aire lliure
04 Ni el lampista pot amb ella
03 Respostes al bar d’en Hopper
02 Solució temporal
01 Tancat

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.